Ota yhteyttä

Jätevesi

JätevesiVastuullinen, toimiva ja luontoa kunnioittava jätevesistä huolehtiminen on olennainen osa vedentuotannon kokonaisuutta.

Kotisi jätevesiverkosto on tarkoitettu asumisessa muodostuville jätevesille. Vessa ja viemäri eivät ole roskis. Väärät asiat viemärissä voivat aiheuttaa tukoksia ja toimintahäiriöitä.

Viemäri ei ole roskis

Teollisuudessa ja muussa tuotannollisessa toiminnassa syntyy erilaisia jätevesiä, joiden johtamisesta jätevesiverkostoon tulee sopia erikseen. Asumajätevesistä poikkeavista jätevesistä saa lisätietoa tästä.

Jyväskylän Energian ylläpitämän jätevesiverkoston vesi puhdistetaan yhteistyökumppanimme JS-Puhdistamo Oy:n laitoksilla: johdamme Jyväskylän, Laukaan ja Uuraisten sekä useiden vesiosuuskuntien alueilla syntyvät jätevedet puhdistettavaksi Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolle.

Korpilahden kirkonkylän ja useiden alueella toimivien osuuskuntien jätevedet johdamme Korpilahden jätevedenpuhdistamolle.


Katso veden puhdistusprosessista kertova "Vessasta vesistöön" -videosarja:

 


Videot: Suomen Vesilaitosyhdistys, Maa-ja vesitekniikan tuki, JS-Puhdistamo
Käsikirjoitustyöryhmä: Petri Tuominen (Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy), Matti Halinen (Kuvapäät Oy), Riitta Kettunen (Ramboll)


JS-Puhdistamo

Jäteveden toiminta-alue Jyväskylässä