Uusia avauksia matkalla kohti hiilineutraalia energiantuotantoa

Jyväskylän Seudun Puhdistamon alueelle rakennetaan lämpöpumppulaitos, jolla tuotetaan puhdistetusta jätevedestä kaukolämpöä. Lisäksi Rauhalahteen rakennetaan kahden sähkökattilan laitos sekä lämpöä varastoiva kaukolämpöakku. Yhdessä nämä investoinnit korvaavat tulevaisuudessa Rauhalahden voimalaitoksen lämmöntuotannon ja siirtävät Alvaa merkittävästi lähemmäs kohti hiilineutraaliustavoitetta sekä polttamatonta energiantuotantoa.

Lue lisää

Yleistä

Artikkelit

Ajankohtaista

Kohti vastuullisempaa urheiluseurakumppanuutta

Alva haluaa olla mukana kehittämässä vastuullisempaa urheiluseurayhteistyötä vaatimalla jatkossa joukkue- ja urheiluseurakumppaneiltaan vastuullisuusmateriaalin läpikäyntiä.

Lue lisää
Lapsi pyyhkeen sisällä, markkinointikuva.

Ajankohtaista, Kotitalouksille

Veden etäluenta: massa-asennukset käynnistyvät maaliskuussa Vaajakoskella

Etäluettavien vesimittareiden massa-asennuksissa edetään seuraavaksi Vaajakoskelle. Ensimmäiset ajanvarausviestit lähtevät asiakkaille maanantaina 19.2.2024. Mittareiden vaihdot käynnistyvät perjantaina 1.3.2024. Taloyhtiöissä asennuksia saatetaan tehdä jo aikaisemminkin.

Lue lisää

Ajankohtaista, Blogit

Luotettavaa lämpöä huolettomasti

Kaukolämmön Katkojen vähäisyys johtuu suunnitelmallisesta ja ennakoivasta kunnossapidosta. Kattavat tiedot lämpöverkon kunnosta ja nykytilasta helpottavat kunnossapidon suunnittelua ja korvausinvestointien tarkkaa ennakoimista ja kohdentamista.

Lue lisää

Ajankohtaista

Suojaa vesimittari jäätymiseltä

Talven tullen on hyvä varmistaa, että kiinteistön vesimittari ja vesiputket on suojattu jäätymiseltä.
Riittämättömästi suojatut vesiputket ja mittarit jäätyvät pakkasella helposti. Jäätyminen voi aiheuttaa suuria kustannuksia esimerkiksi putkien rikkouduttua ja veden päästyä valumaan kiinteistön rakenteisiin.

Lue lisää

Ajankohtaista

Selvitys: kaukolämpö on yhteiskunnan kannalta halvin ja tehokkain keino saavuttaa hiilineutraalius kaupunkien lämmityksessä

Energiakaupungit ry:n AFRY Management Consultingilta tilaaman selvityksen mukaan kaukolämpö tukee siirtymistä hiilineutraaliin yhteiskuntaan, jossa erilaiset energiavirrat ovat tehokkaasti käytössä.

Lue lisää

Yleistä

Artikkelit

Future Workplaces -sertifikaatti Alvalle

Alva-yhtiöt Oy on palkittu Siqnin Future Workplaces -sertifikaatilla. Sertifikaatti on osoitus siitä, että Alvan yrityskulttuurissa ja johtamisessa toteutuu poikkeuksellisen hyvä työntekijäymmärrys.  

» Lue lisää

Vastuullisuus on arkisia tekoja, myös Alvalla

Vastuullisuus on olennainen osa kaikkia toimiamme. Muun muassa ympäristö ja resurssitehokkuus ohjaavat Alvalla tehtäviä päätöksiä yhä pontevammin.

» Lue lisää

Energiatehokkuus osana yritysvastuuta

Kiwa Inspecta on myöntänyt Alvalle kansallisen ETJ+ -energiatehokkuussertifikaatin, joka täydentää ympäristöjärjestelmän vaatimuksia. Ympäristösertifioinnin rinnalle tuotu ETJ+ -sertifiointi vapauttaa Alvan neljän vuoden välein Energiavirastolle tehtävästä energiaraportoinnista ja energiatehokkuuden selvityksestä. Energiatehokkuusasiat ovat keskeisessä roolissa myös muuttuvassa vastuullisuusraportoinnissa.

» Lue lisää