Ota yhteyttä

Sähkön siirto

Sähkön siirto

 

JE-Siirto Oy vastaa sähkön siirtopalvelusta


Siirtoyhtiön tehtävä on siirtää voimalaitoksissa tuotettu sähkö verkkoalueellaan oleville asiakkaille. Toiminta on luvanvaraista. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa sähköenergian tapaan, mutta siirtohinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto. Siirtoyhtiölle maksettavan siirtomaksun lisäksi sähkön siirtolaskulla peritään sähkövero, valtion huoltovarmuusmaksu sekä arvonlisävero.

JE-Siirto Oy toimii sähköverkonhaltijana Jyväskylän kantakaupungissa ja palvelee verkkoalueellaan sähkön siirron asiakkaita. Toimintaan kuuluvat sähköverkon suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja käyttö, asiakkaiden liittäminen verkkoon, sähkön mittaus ja muut sähkön siirtoon tarvittavat tehtävät.

JE-Siirto Oy on Jyväskylän kaupungin omistaman Jyväskylän Energia Oy:n tytäryhtiö. Linkki konserniyhtiöiden esittelyyn.   

Sähköverkonhaltijan tulee sähkömarkkinalain mukaan toimia muita markkinaosapuolia kohtaan syrjimäättömästi. Syrjimättömyyden varmistamiseksi tulee laatia toimenpideohjelma. Tutustu tästä JE-Siirto Oy:n syrjimättömyyden toimenpideohjelmaan ja raporttiin.

Haluatko tietää lisää sähkö- ja energiamarkkinoiden toiminnasta ja oikeuksistasi kuluttajana? Tutustu Energiamarkkinaviraston kuluttajainfoon osoitteessa http://www.energiavirasto.fi/kuluttajainfo.

JE-Siirto Oy:n tietosuojaseloste.