Ota yhteyttä

Rakentamisen loppusuoralla

maalaus

 

Mittarointi


Mittaroinnin tilauksille on käytössä sähköinen palvelu, joilla pystyy tilamaan mittarointitoimenpiteitä sekä sähkölle, kaukolämmölle että vedelle:

Tee mittarointitilaus

Mittareiden asennuksesta tulee aina tehdä kirjallinen tilaus liittymispalveluumme, eli pelkkä puhelinsoitto ei riitä. Tilauksen suorittaa yleensä kohteen urakoitsija.

Sähkön osalta kytkentä edellyttää liittymissopimuksen lisäksi sekä verkkopalvelu- että sähkönmyyntisopimuksia. Tee hyvissä ajoin sähkönmyyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa, joka ilmoittaa sopimuksesta verkkoyhtiöllemme.

Tilauksen ja asennuksen välinen aika:

  • Omakotitalot: vähintään 5 arkipäivää
  • Suuremmat kohteet kuten kerrostalot: vähintään 10 arkipäivää


Kohteen tulee olla täysin valmis mittarin asennusta varten, sillä urakoitsijamme tehtävä on ainoastaan asentaa mittari. Jos kohde on keskeneräinen tai muuten vajavainen, joudumme veloittamaan hinnastomme mukaisesti turhasta asiakaskäynnistä.

MittarointiVesimittaroinnissa tulee huomioida laskutus, joka tapahtuu arviolaskutuksella vuosikulutus-arvion perusteella. Uuden kohteen mittariasennuksen jälkeen alkaa vesilaskutus. Vuosikulutusarvio määritetään omakotitalokohteissa tasolle 50 m³/vuosi ja isoissa kohteissa 100-150 m³/vuosi. Määrät perustuvat siihen, että vesimittarin asennus tapahtuu yleensä rakennusvaiheessa, jolloin kohteessa ei ole suurta veden käyttöä eikä asukkaita. Asiakkaan tehtävä on kuitenkin ilmoittaa, jos kulutusarvio ei ole riittävä – viimeistään silloin, kun asuminen alkaa tai vedenkäyttö muuttuu huomattavasti.

Kaukolämmön käyttöönotto- ja lopputarkastukset


Urakoitsijalla, joka suorittaa kaukolämpöverkkoon liitettävien tai liitettyjen kiinteistöjen kaukolämpölaitteiden asennus- tai muutostöitä, tulee olla Jyväskylän Energian myöntämät lämpöurakoitsijaoikeudet. Urakoitsijan tulee ilmoittaa lämpöurakoitsijaoikeuksissa olevat vastuuhenkilöt ja niissä tapahtuvat mahdolliset muutokset Jyväskylän Energialle.

Urakoitsijan tulee huolehtia ennen töiden aloittamista, että Jyväskylän Energia on tarkastanut ja hyväksynyt niitä koskevat suunnitelmat. Mitään kaukolämpölaitteisiin liittyviä töitä ei saa aloittaa ennen kuin lämmönmyyjä on tarkastanut ja hyväksynyt suunnitelmat. Pientaloissa tehdään käyttöönottotarkastus mittaroinnin yhteydessä. Isommissa kohteissa tehdään myös lopputarkastus, kun kohde on täysin valmis.

Tiedote urakoitsijoille
Käyttöönottotarkastuksen varaus

Tarjoamme uusille kaukolämmön asiakkaillemme yhden maksuttoman käytönopastuksen. Lue lisää käytönopastuksesta tästä.

 

Rakentamisen loppusuoralla

 

Rakentajalle-pääsivulle:

Mittauspalvelu
Energiamittauspalvelut

Yhteystiedot:
Puh. 014 366 4030
Puhelinpalvelu arkisin klo 8 - 20 ja la klo 10 - 16

Lähetä viesti
Liittymispalvelu
Rakentajien uudet sähkö-, lämpö- ja vesiliittymät

Yhteystiedot:
Puh. 014 366 4030

Lähetä viesti
Jani Rauta
Kaukolämpöverkon käyttö, viankorjaus ja kaukolämmön asiakaslaitteet

Yhteystiedot:
Puh. 040 631 5417
PL 410, 40101 Jyväskylä
Kammintie 2
etunimi.sukunimi@jenergia.fi