Ota yhteyttä

Sähkön pientuotanto

Auringon antama sähkö houkuttelee asumiskustannusten alentamiseen. Aurinkoenergian hyödyntämiseen on mahdollista päästä kiinni eri tavoin. Tarjolla on esimerkiksi paneelintoimittajia, jotka tarjoavat aurinkopaneeleista avaimet käteen -paketteja ja hoitavat asiakkaan puolesta kaikki tällä sivulla mainitut toimenpiteet. 

Pientuottajaksi ryhtyvän kannattaa kuitenkin aina tutustua tältä sivulta löytyviin ohjeistuksiin. Aivan ensimmäiseksi suosittelemme lukemaan aurinkosähkön ja muun pientuotannon yleisohjeet.

 

Tuotantoliittymien ohjeet ja lomakkeet 

 

Aurinkosähkön ja muun pientuotannon yleisohjeet

Sähköntuotantolaitoksen liittäminen jakeluverkkoon (Energiateollisuus, pdf)

Tämä ohje antaa perustiedot sähköntuotantolaitoksen verkkoonliittämiseen ja käyttöön liittyvistä asioista sähkön pientuottajalle tai oman tuotantolaitoksen hankintaa harkitsevalle. Ohje on laadittu helpottamaan sähköntuottajan tuotantolaitoksen hankintaa ja verkkoonliittämisprosessia.
Tämä ohje koskee kaikkea enintään 24 kV jakeluverkkoon liitettävää tuotantoa paitsi pelkkään varavoimakäyttöön tarkoitettuja tuotantolaitoksia.

Tekninen liite 1 - Enintään 100 kVA (Energiateollisuus, pdf)

Tähän liitteeseen on kerätty teknistä tietoa nimellisteholtaan enintään 100 kVA suuruisen tuotantolaitoksen liittämisestä jakeluverkkoon. Tämän liitteen on tarkoitus yhdessä ohjeen ”Sähköntuotantolaitoksen liittäminen jakeluverkkoon” kanssa tarjota kootusti tietoa pienten sähköntuotantolaitosten verkkoonliittämisestä ja helpottaa laitosten verkkoonliittämisprosessia.

Tekninen liite 2 - Yli 100 kVA (Energiateollisuus, pdf)

Tähän liitteeseen on kerätty teknistä tietoa nimellisteholtaan yli 100 kVA suuruisen tuotantolaitoksen liittämisestä jakeluverkkoon. Tämän liitteen on tarkoitus yhdessä ohjeen ”Sähköntuotantolaitoksen liittäminen jakeluverkkoon” kanssa tarjota kootusti tietoa sähköntuotantolaitosten verkkoonliittämisestä ja helpottaa laitosten verkkoonliittämisprosessia.

Tuotannon liittäminen Jyväskylän Energian sähköverkkoon (pdf)

Tämä ohje täydentää Energiateollisuuden ohjeen ”sähköntuotantolaitoksen liittäminen jakeluverkkoon” teknistä liitettä 1 ja 2. Tässä ohjeessa selvennetään tuotantolaitosten suojausten, säätö- ja kytkentälaitteistojen asetteluja ja teknisiä vaatimuksia sekä toiminta- aikoja.
Ohjeessa selvennetään myös eri tuotantolaitosten energiamittausten järjestelyitä.

• Pientuotannon tai sähkövaraston yleistietolomake - Huom! Tämä lomake tulee täyttää kohteesta, joka sijaitsee JE-Siirto Oy:n sähköverkon jakelualueella.

Sähköverkkoon lisättävän tuotannon perustietolomake

Hinnastot ja sopimusehdot

• Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Aurinkoenergiasta Energiateollisuuden sivuilla
Aurinkoenergiasta Motivan sivuilla

 

 

Liittymispalvelu
Rakentajien uudet sähkö-, lämpö- ja vesiliittymät

Yhteystiedot:
Puh. 014 366 4030

Lähetä viesti