Ota yhteyttä

Ennen rakentamisen aloitusta

Liittymien tilaus ja seuranta hoituu Monitori-palvelussa

 

Liittymisprosessiin vaiheet


1) Selvitä saatavuus - Kun valitset tonttia, katso täältä, mitä JE:n verkkoja tontin alueella on. Jos sinulla on tiedossasi tontin osoite tai kiinteistötunnus, voit tarkistaa liittymien saatavuuden Liittymätilaus -sivulta.
2) Tee tilaus - Luo tunnukset Monitori-palveluun ja tee liittymätilaus Monitorissa, jossa voit myös seurata tilauksesi etenemistä. Liittymätilaus kannattaa tehdä heti sen jälkeen, kun olet jättänyt rakennuslupahakemuksen Jyväskylän kaupungille.
Liittymätilauksen käsittelyn yhteydessä saat joko sähköpostilla tai tekstiviestillä suoran yhteystiedon liittymispalvelumme asiantuntijoille, jotka auttavat kaikissa liittymissopimusasioissa.
3) Lähetä suunnitelmat - Ilmoita Monitorissa suunnittelijasi ja lähetä valmiit LVI- ja sähkösuunnitelmasi liittymissopimuksen tekoa varten. Jos pyydämme suunnitelmiisi tarkennuksia, lähetäthän ne meille mahdollisimman pian. Liittymätilauksesi käsittelyä ei voida jatkaa ennen kuin suunnittelmat on täydennetty.
4) Allekirjoita sopimukset - Kun liittymispalvelumme on tehnyt liittymissopimuksen, saat siitä ilmoituksen ja voit allekirjoittaa sopimuksen Monitorissa pankkitunnuksillasi.
5) Verkkorakentaminen liittymispisteeseen saakka - Liittymissopimusten allekirjoittamisen jälkeen Jyväskylän Energian vastuulla oleva verkkorakentaminen alkaa.
6) Tonttirakentaminen liittymispisteestä rakennukseen - Tontilla tehtävät työt ovat sinun (liittyjän) ja urakoitsijasi vastuulla sähkö- ja vesiliittymissä. Uusissa omakoti- ja paritalokohteissa kaukolämpöputkille tarvittava ojankaivuu on sinun vastuulla, mutta Jyväskylän Energia toimittaa kaukolämpöputket lämmönvaihtimelle saakka. Muissa kohteissa Jyväskylän Energia vastaa kaukolämpöliittymän osalta myös ojankaivuusta.
7) Verkkoon liittäminen - Valtuuta Monitorissa urakoitsijasi tilaamaan mittarin asennus ja ilmoita samalla sähkön myyjäsi. Urakoitsijasi vastuulla on tilata mittareiden asennukset urakoitsijapalvelun kautta. Mittareiden asennus ja verkkoon kytkeminen on Jyväskylän Energian vastuulla. 

Sähköverkkoon liittymisen edellytyksenä on liittymissopimus, joka tehdään sähköisen asiointipalvelumme kautta. Liittymän rakentaminen käynnistyy vasta sopimuksen teon jälkeen. Sopimusta varten tarvitaan rakennuskohteen sähkösuunnitelma ja asemapiirros. Yhdelle tontille on saatavissa vain yksi sähköliittymä.

Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet 

 

Kaukolämpöön liittyvä kiinteistö tarvitsee kaukolämpöputket ja -mittarin sekä lämmönjakokeskuksen. Liittymismaksuun ei sisälly lämmönjakokeskusta, joten sen toimituksen ja asentamisen voit teetättää hyväksymällämme lämpöurakoitsijalla.

Omakotitalon liittäminen kaukolämpöönEnnen rakentamisen aloittamista tarvitset LVI-suunnitelmiasi varten liitoskohtalausunnon, josta ilmenevät talousveden, jäteveden ja mahdollisen huleveden liitospisteet. Lausunnon saat tarvittaessa tilattua tästä, mutta se tulee sinulle myös rakennusluvan liitteenä.

Omakotitalon liittäminen vesiverkkoon


Lomakkeet ja ohjeet


Sähkö
Sähköliittymän tekniset ohjeet
Pienjännitemittauksen tekniset vaatimukset
Keskijännitemittauksen tekniset vaatimukset

Lämpö
Liittymäkysely (vesi ja kaukolämpö) - Urakoitsija varmistaa liittymän saatavuuden
Tiedote suunnittelijoille - Kaukolämpöverkkoomme liittyvien rakennusten LVI-suunnitelmien tarkastusJyväskylän Energian lämpöurakoitsijaoikeudet
Rakennusten kaukolämmitys, määräykset ja ohjeet - Energiateollisuus ry:n julkaisu(K1/2013)

Vesi
Liittymäkysely (vesi ja kaukolämpö) - Urakoitsija varmistaa liittymän saatavuuden
Vesihuoltoverkkoon liittyminen

 

Rakentajalle

Rakentajalle-pääsivulle: 

Liittymispalvelu
Rakentajien uudet sähkö-, lämpö- ja vesiliittymät

Yhteystiedot:
Puh. 014 366 4030

Lähetä viesti