Ota yhteyttä

Kokemuksia kaukolämmöstä: Korkeakoskentie

Asiakastarina: Korkeakoskentie


Korkeakoskentiellä vaihdettiin vaivattomaan kaukolämpöön


Jyväskyläläisen rivitaloyhtiön lämmitysjärjestelmän vaihto tuli ajankohtaiseksi keväällä 2012, sillä vanha öljylämmityslaitteisto oli tullut tiensä päähän. Useita erilaisia lämmitysvaihtoehtoja punnittiin, mutta talonyhtiön hallituksen äänestystulos oli yksimielinen: oli aika siirtyä kaukolämpöön.

Vaihtoehtoja harkitessa kaukolämmön eduiksi nousivat käyttölaitteiston huolettomuus, edullisuus sekä vaivaton lämmitysmuotoon siirtyminen. Oman taloyhtiön pienentyvät päästöt olivat plussaa, ja korviin kantautuneet hyvät käyttökokemukset puolsivat valintaa, kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Jari Kröger.

”Kaikki tarvittava tieto kaukolämpöön siirtymisestä löytyi helposti Jyväskylän Energian verkkosivuilta”, kertoo Kröger. Eteneminen itse käytännön töihin oli mutkatonta ja kesällä 2012 lämpöliittymän asennuksen toteutti Jyväskylän Energia. Muut työt kilpailutettiin ulkopuolisilla urakoitsijoilla.

Kaukoliittymän hankinta ja käytännön työt hoituivat nopeasti ja varsin sujuvasti. Työt alkoivat kaivutöillä ja lämpölinjan asennuksella. Lämpöliittymän runkoputki sijaitsi lähellä taloa, joten itse kaivu jäi vähäiseksi ja piha-alue pysyi siistinä. Järjestelmän asennus öljykattilan tilalle lämmönjakokeskukseen sekä lämpöjen yhdistys suoritettiin viimeisenä.

Etäluettavien mittarien avulla kulutustiedot välittyvät automaattisesti Jyväskylän Energialle, laskutuksen tapahtuessa täysin kulutuksen mukaan. Asukkaiden vastuulle jää vain lämmönsäätely lämmönjakokeskuksen kautta. Jyväskylän Energia tarjosi käytönopastuksen, ja pienillä säädöillä hoituva lämmönsäätely on Krögerin mukaan yksinkertaista ja vaivatonta. Tämänhetkisen kokemuksen perusteella Kröger voi suositella kaukolämpöä monenlaisiin asumiskohteisiin.
 

Keijo Torkkell, Jyväskylän Energian kaukolämpöasiakasVaihto kaukolämpöön on sijoitus tulevaisuuteen


Jyväskylän Kortemäessä asuva Torkkellin perhe laski, että investointi kaukolämpöön maksaa itsensä takaisin viidessä vuodessa. Myös naapurustosta saadut suositukset painoivat vaakakupissa.

Tutustu asiakastarinaan
 

 

Kankaanpäät, Jyväskylän Energian kaukalämpöasiakkaitaKaukolämpö on ikääntyvillekin helppo ja vaivaton


Lämmönjakokeskuksen käytön opettelu vei toki hieman aikaa, mutta laitteiston käyttöopastus auttoi Kankaanpäitä lämmönjakokeskuksen käytössä.

Tutustu asiakastarinaan

Riku Martikainen
Kaukolämmön myynti, yritykset ja yhteisöt, tekninen myynti

Yhteystiedot:
Puh. 040 668 2657
PL 4, 40101 Jyväskylä
Ohjelmakaari 10
etunimi.sukunimi@jenergia.fi
Teuvo Kangas
Kaukolämmön myynti, yritykset ja yhteisöt

Yhteystiedot:
Puh. 050 590 1039
PL 4, 40101 Jyväskylä
Ohjelmakaari 10
etunimi.sukunimi@jenergia.fi

Ota yhteyttä myyntiin