Ota yhteyttä

Kokemuksia kaukolämmöstä: Korkeakatu


Helppoutta ja asumismukavuutta kaukolämmöllä


Pirjo ja Juha Kokko asuvat 1950-luvulla rakennetussa, kolmikerroksisessa rintamamiestalossa Korkeakadulla, Kypärämäen Kortemäen puoleisella alueella. Samassa osoitteessa Kokot ovat viihtyneet jo vuosikymmenten ajan. Lämmitysmuodon vaihto tuli ajankohtaiseksi kun talon öljylämmityslaitteisto oli tulossa käyttöikänsä päähän. Kaukolämpöön siirtyminen oli kokonaistaloudellinen vaihtoehto.

– Kotikatumme varrella on jo useassa talossa siirrytty kaukolämpöön, joten se oli vaivaton vaihtoehto. Saimme helposti käyttökokemuksia naapurustosta. Punnitsimme toki muitakin lämmitysvaihtoehtoja. Hintavertailuissa meitä kiinnosti erityisesti se millaisiksi lämmityskustannukset jatkossa muodostuvat, kertoo Pirjo Kokko.

Vaihtoehtoja vertailtaessa kaukolämmön käyttölaitteiston helppous oli yksi ratkaiseva valintakriteeri.

– Kun mies tekee paljon matkatöitä, kaukolämpö on minulle huoleton ratkaisu. Vain kerran olen joutunut soittamaan miehelle ja kysymään neuvoa, naurahtaa Kokko.

Kaukolämpöön siirtymisestä on Kokoilla nyt noin reilu vuosi aikaa. Projekti alkoi 2015 alkuvuodesta ja viime syksynä tehtiin vielä viimeisiä pihan tasoitustöitä. Lämmitysmuodon vaihto kävi vaivattomasti, eikä muutosta arkielossa juurikaan huomannut. Aikataulutkin pitivät. Jyväskylän Energian puolelta aikataulu olisi voinut olla tiukempikin, mutta talon isäntä, sähköalan yrittäjä Juha Kokko halusi tehdä joitain töitä itse.

Eniten kaukolämpöön siirtyminen on vaikuttanut asumismukavuuteen. Oikeilla säädöillä lämpö on tasaista ja sitä riittää joka kerrokseen. Etenkin pohja- ja ylin kerros ovat aiempaa lämpimämpiä. Nyt ei lämmin vesi lopu kesken!

– Öljylämmityksen aikana emme milloinkaan saaneet poreallasta lämpimästä vedestä täyteen. Nyt ei ole ollut niitä ongelmia, toteaa Kokko.

Korkeakadun asukkaat ovat tyytyväisiä Jyväskylän Energialta saamaansa palveluun. Pirjo Kokko suosittelee kaukolämpöä kaikille, jotka haluavat huoletonta lämpöä, luotettavuutta ja varmuutta.

 

Keijo Torkkell, Jyväskylän Energian kaukolämpöasiakasVaihto kaukolämpöön on sijoitus tulevaisuuteen


Jyväskylän Kortemäessä asuva Torkkellin perhe laski, että investointi kaukolämpöön maksaa itsensä takaisin viidessä vuodessa. Myös naapurustosta saadut suositukset painoivat vaakakupissa.

Tutustu asiakastarinaan
 

 

Kankaanpäät, Jyväskylän Energian kaukalämpöasiakkaitaKaukolämpö on ikääntyvillekin helppo ja vaivaton


Lämmönjakokeskuksen käytön opettelu vei toki hieman aikaa, mutta laitteiston käyttöopastus auttoi Kankaanpäitä lämmönjakokeskuksen käytössä.

Tutustu asiakastarinaan

Riku Martikainen
Kaukolämmön myynti, yritykset ja yhteisöt, tekninen myynti

Yhteystiedot:
Puh. 040 668 2657
PL 4, 40101 Jyväskylä
Ohjelmakaari 10
etunimi.sukunimi@jenergia.fi
Teuvo Kangas
Kaukolämmön myynti, yritykset ja yhteisöt

Yhteystiedot:
Puh. 050 590 1039
PL 4, 40101 Jyväskylä
Ohjelmakaari 10
etunimi.sukunimi@jenergia.fi

Ota yhteyttä myyntiin