Ota yhteyttä

Kaukolämpö on energiatehokas valinta
Kaukolämmöllä on yhteiskunnallisesti merkittävä rooli fiksuna ja energiatehokkaana lämpöratkaisuna. Tiesithän, että sinä, Jyväskylän kaupungin asukkaana olet osaltasi Jyväskylän Energian omistaja. Olemme tehneet pitkäjänteisesti työtä uusien, kaikkia kaupunkilaisia hyödyttävien ratkaisujen eteen.

Vaikka kaukolämpö asunnossa tuntuu samalta kuin 30 vuotta sitten, meillä Jyväskylän Energialla on tapahtunut paljon kehitystä. Olemme mm. tehostaneet polttoprosessia ja siirtyneet kohti fossiilittomia polttoaineita, jotta kaukolämmön tuotanto olisi mahdollisimman tehokasta ja ympäristöystävällistä.

Vuonna 2015 lämmöntuotannostamme oli fossiilitonta yli 98 %, eli puuta, biokaasua ja turvetta. Vielä 30 vuotta sitten, ennen Rauhalahden voimalaitoksen käynnistystä, kaupunki lämpeni lähes yksinomaan öljyllä.

Kaukolämmön ansiosta hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet huomattavasti. Lisäksi rikin- ja typen oksidien ja pienhiukkasten määrää taajamissa on vähennetty merkittävästi. Tähän vaikuttaa sekä polttoaineen valinta että voimalaitosten tehokkaampi käyttö - savukaasupesuria unohtamatta.

 

Riku Martikainen
Kaukolämmön myynti, yritykset ja yhteisöt, tekninen myynti

Yhteystiedot:
Puh. 040 668 2657
PL 4, 40101 Jyväskylä
Ohjelmakaari 10
etunimi.sukunimi@jenergia.fi