Ota yhteyttä

Sähkönmyyntisopimukset siirtyivät Väreelle

27.11.2018

Jyväskylän Energian sähkönmyyntisopimukset siirtyivät 1.1.2019 Väre Energia Oy:lle ja jatkuvat entisellään.

Jyväskylän Energia, Savon Voima, Kuopion Energia sekä Lappeenrannan Energia allekirjoittivat perustamissopimuksen yhteisestä sähkönmyynti- ja energiapalveluyhtiöstä kesäkuussa. Tästä syntyi Väre, juuriltaan paikallinen, mutta kasvutavoitteellaan Suomen suurimpien toimijoiden joukkoon tähtäävä valtakunnallinen energiayhtiö.

Väre aloitti toimintansa 1.1.2019, jolloin Jyväskylän Energian nykyisten sähkönmyynnin asiakkaiden sopimukset siirtyivät automaattisesti Väreelle. Sopimukset jatkuvat entisellään. Asiakkailta muutos ei ole vaatinut toimenpiteitä, eikä se vaikuta myöskään sähköntoimitukseen. Myös pientuotannon ylijäämän ostosopimukset siirtyivät Väreelle.

Jyväskylän Energian muut liiketoiminnot, kuten sähkönsiirto ja -tuotanto sekä kaukolämmön ja veden tuotanto ja jakelu, pysyvät ennallaan.

Muutoksen vaikutukset laskutukseen

Jyväskylän Energia laskuttaa Väreen sähkönmyynnin osuuden helmikuun 2019 loppuun saakka. Väre alkaa lähettää omia laskuja 1.3.2019 alkaen, jonka jälkeen kaikki Väreen asiakkaat saavat sähkönmyynnin ja -siirron laskut erillisinä laskuinaan.

Mikäli asiakkaan sähköverkkoyhtiönä on aiemmin ollut Jyväskylän kantakaupunkialueella toimiva JE-Siirto Oy, on yksi lasku kattanut aiemmin sekä sähkönmyynnin että -siirron. Jatkossa myynnin osuuden laskuttaa Väre ja siirron JE-Siirto Oy (laskulla Jyväskylän Energia). Järjestelmämuutoksista johtuen laskutusrytmi voi poiketa totutusta maaliskuun osalta. Tämän jälkeen rytmi palaa normaaliksi.

Suoramaksu- ja e-laskujen osalta toimenpiteissä on pankkikohtaisia eroja, jotka näkyvät alla olevassa taulukossa.

Huom! Suoramaksun aktivoiminen Väreelle voi tapahtua vasta, kun asiakas saa ensimmäisen laskun Väreeltä ja käyttää siinä olevia tietoja. Samoin uusi e-laskun vastaanottaja voi tehdä ilmoituksen vasta saatuaan ensimmäisen Väre-laskun.

Huomioithan myös, että taulukosta poiketen Aktian e-laskun osalta tilanne on muuttunut siten, että myös Aktian asiakkaat saavat verkkopankkiin ohjeet Väreen lisäämisestä e-laskuttajaksi.

Muutoksia online-palveluissa ja JEE!-etuohjelmassa

Sähkönmyynnin sopimus- ja kulutustiedot näkyvät Jyväskylän Energian sähköisessä asiointipalvelussa Monitorissa helmikuun 2019 loppuun saakka. Maaliskuusta alkaen sähkönmyynnin sopimus- ja kulutustietoja voi tarkastella Väreen Väppi-palvelusta. Palvelu on ladattavissa maksutta iOs- ja Android -sovelluskaupoista. Väreen verkkosivuilta (www.vare.fi) löytyy lisätietoa palvelusta sekä linkki palvelun selainversioon. 

Jyväskylän Energian sähkönmyynnin asiakkaiden oma JEE!-etuohjelma päättyi vuoden 2018 loppuun, mutta asiakasetuja on tarjolla myös jatkossa. Väre tarjoaa kuluttaja-asiakkailleen mm. ilmaisen Avainturvan, joka korvaa avainten katoamisesta aiheutuvia kuluja 500 euroon saakka ilman omavastuuta. Avainturva on vuodenvaihteen jälkeen automaattisesti voimassa kaikilla Väreen sähkönmyynnin kuluttaja-asiakkailla. Myös avainturvasta löytyy lisätietoa Väreen verkkosivuilta.

Asiakaspalvelu auttaa

Jyväskylän Energian asiakaspalvelu ja yritysmyynti palvelevat alkuvaiheessa Väreeseen liittyvissä asioissa. Asiakaspalveluumme voi ottaa yhteyttä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä numerossa 014 366 4010. Sähkönmyynnin asiakkaille on myös lähetetty vuoden 2018 lopulla postitse kirje, jossa kerrotaan muutoksesta.

Väreen oma asiakaspalvelu palvelee seuraavasti:

Asiakaspalvelu palvelee numerossa 03 777 3131
Sähköposti: asiakaspalvelu (at) vare.fi
Aukioloajat: ma-pe 8-20, la 10-16

Väreen verkkosivut löydät osoitteesta www.vare.fi.

Siirtymävaiheen viestintä

Siirtymävaiheen aikana Väreen asioista pysyy ajan tasalla seuraamalla  Väreen ja JE:n verkkosivuja sekä sosiaalisen median kanavia. Tämä artikkeli päivittyy aina sitä mukaa, kun uutta tietoa on jaettavana.

Väreilevää vuotta 2019!

Väre (Väre Energia Oy) on uusi valtakunnallisesti toimiva energiapalveluyhtiö, jonka osakkaina ovat Jyväskylän Energia Oy, Savon Voima Oyj, Kuopion Energia Oy ja Lappeenrannan Energia Oy. Yhtiö aloitti toimintansa 1.1.2019. Aloittaessaan yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ja se on Suomen 4. suurin sähkönmyyjä. Yhtiön kotipaikka on Kuopio, lisäksi sillä on toimipisteet Jyväskylässä ja Lappeenrannassa.