Ota yhteyttä

Apua energiatehokkuuteen puhelinpalvelusta

Keski-Suomen Energiatoimisto auttaa energiankäyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Keski-Suomen Energiatoimisto auttaa energiankäyttöön liittyvissä kysymyksissä.

24.3.2015

Pohditko keinoja kotisi energiatehokkuuden parantamiseksi tai syitä liian suurelta tuntuvalle kulutukselle?

Jos sähkönkulutuksesi tuntuu suurelta, suosittelemme, että aloitat kulutuksen syiden selvittämisen tutustumalla aiempaan kulutukseesi rekisteröitymällä kulutuksen seurantapalveluumme Monitoriin https://www.jyvaskylanenergia.fi/asiointi. Monitorista näet kulutuksesi historiatietoja jopa tuntitasolla, joten saat kokonaiskäsityksen taloutesi kulutuksesta. Tuntitasoinen kulutustieto auttaa selvittämään kulutuspiikkejä, kuten saunan tai uunin päälle kytkemistä.

Monitorissa omakotiasujat voivat seurata myös kaukolämmön ja veden kulutustaan. Veden kulutustiedot päivittyvät ilmoittamiesi vesilukemien perusteella.

Yksittäisen, sähköpistokkeella kytkettävän laitteen sähkönkulutusta voit selvittää energiankulutusmittarilla, joita on lainattavissa Jyväskylän Energian palvelupisteestä tai Jyväskylän kaupungin kirjastosta.

Mieltä askarruttavissa energiakysymyksissä voit soittaa yhteistyökumppanimme Keski-Suomen Energiatoimiston energianeuvontanumeroon p. 010 281 4600, jossa asiantuntijat ovat tavoitettavissa arkisin klo 9 - 15.30. Keski-Suomen Energiatoimisto tarjoaa luotettavaa, puolueetonta ja maksutonta neuvontaa koko Keski-Suomen maakunnan alueella. Neuvonnan tavoitteena on auttaa ja ohjata kuluttajia rakentamiseen, remontointiin, lämmitystavan valintaan ja kodin energiatehokkuuteen liittyvissä valinnoissa, joiden myötä uusiutuvan energian käyttö ja energiatehokkuus lisääntyvät. Neuvontaa tarjotaan myös sähköpostitse: .

Ajankohtaisia energiansäästövinkkejä löydät internetsivuillamme julkaistavista artikkeleista. Lisätietoa aiheesta löytyy myös energiaoppaastamme osoitteessa https://www.jyvaskylanenergia.fi/energiaopas tai Motivan tarjoamasta energianeuvontaportaalista www.eneuvonta.fi.