Ota yhteyttä

Monitorista energiansäästön ideoita Meidän Talon syysnumeroon

Energia-asiantuntija Sanna-Kaisa Palola

Energia-asiantuntija Sanna-Kaisa Palola

21.8.2015

Niin pienessä kuin suuremmassakin kodissa voi säästää energiaa ilman kallista remonttiakin – pienillä teoilla ja valinnoilla. Kun näkee oman toiminnan vaikutukset kulutusraportilta, on helppo päättää, mitä ehkä haluaa muuttaa ja millaisesta energiankäytön mukavuudesta nauttia jatkossakin.

Jyväskylän Energia tarjoaa asiakkaidensa käyttöön ilmaisen Monitori-palvelun, josta omia kulutustietoja voi tutkia ja saada vertailuaineistoa vastaavien talouksien keskiarvoista. Monitorista saa tietoa sähkön lisäksi myös lämmön ja veden kulutuksesta.

Energiansäästöviikon lähestyessä Meidän Talo -lehden syyskuun numerossa JE:n energia-asiantuntija Sanna-Kaisa Palola analysoi kahden erilaisen kodin sähkönkäyttöä ja vinkkaa säästömahdollisuuksista. Toimittaja Tuomas Lehtosen juttu perustuu kotitalouksien pitämiin kulutuspäiväkirjoihin ja Monitori-tuloksiin viikon ajalta.

Monitori-palvelu otettiin käyttöön vuonna 2013. Jyväskylän Energian asiakas voi tarkastella Monitorissa kulutustietojaan kaikista niistä tuotteista, joista hänellä on sopimus JE:n kanssa. Sähköstä ja kaukolämmöstä saa tuntitasolle yltävää kulutustietoa. Vesiasiakas näkee tiedot yleensä vuositasolla eli vedenkulutuslukemien ilmoitustaajuudella.

Monitorin käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteessa www.jyvaskylanenergia.fi/asiointi