Ota yhteyttä

Lämpökamerasta apua lämpövuotojen havaitsemiseen

15.12.2015

Kelien viiletessä paranevat mahdollisuudet kiinteistöjen mahdollisten lämpövuotojen havaitsemiseen. Lämpökamerasta voi olla tässä puuhassa suuri apu.

Lämpökamera on oivallinen väline, jolla tilat voidaan tarkistaa nopeasti mahdollisten lämpövuotojen varalta. Ulkoapäin otetuista kuvista vuodoista saa hyvän yleiskäsityksen, yksittäisten vuotokohtien tarkastelussa kuvat taas otetaan yleensä sisältäpäin. 

Lämpökameroita on jo saatavilla kohtuulliseen hintaan, toisin kuin 90-luvun alussa, jolloin kameralla saattoi olla hintaa jopa 790 000 markkaa (lue lisää täältä)! Mikäli omat taidot mietityttävät, on paikan päälle mahdollista saada kuitenkin myös asiaan perehtynyt kuvaaja. Lämpökamerakuvauksia tarjoavat useat eri toimijat.

Mutta kuvatkaan eivät ratkaise kaikkea: pelkästään niiden perusteella ei pidä ryhtyä suin päin purkamaan rakenteita tai tekemään muita toimenpiteitä. Ensin on varmistettava muilla keinoin, onko löydetty lämpötilaero merkitsevä ja löytyykö lämpötilaerolle mahdollisesti jokin muu pätevä selitys - rakenteissa kun on aina lämpötilaeroja eri syistä.

Asiantuntijan käsissä lämpökamera on erinomainen kapistus, harrastajan kannattaa taas tutustua hyvin mittaus- ja tulkintaohjeisiin ja pyrkiä välttämään hätäisiä johtopäätöksiä. Pääasia on, että mahdolliset vuodot havaitaan, korjataan ja parannetaan näin energiatehokkuutta!

Muistathan myös, että asiakkaanamme voit lainata lämpökameraa asiakaspalvelupisteeltämme (Kivääritehtaankatu 6 C, avoinna arkisin klo 9-15).

 

Lisätietoa lämpökameroista mm.

http://www.fluke.com/fluke/fifi/products/lampokamerat

 http://www.flir.eu/home/