Ota yhteyttä

Suomen neljänneksi suurin kotimainen energiapalveluyhtiö perustettu

21.6.2018

Savon Voima Oyj, Jyväskylän Energia Oy, Kuopion Energia Oy ja Lappeenrannan Energia Oy allekirjoittivat uuden sähkönmyyntiin ja energiapalveluihin keskittyvän valtakunnallisen yhtiön perustamissopimuksen Jyväskylässä tänään torstaina 21.6.2018. Uuden yhtiön markkinoille tulon valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa ja asiakkaita otetaan mukaan kehitystyöhön. Myös uudet kotimaiset osakkaat kiinnostavat yhtiötä.

Osakasyhtiöt tiedottivat uuden energiapalveluyhtiön valmistelusta toukokuussa. Uuden yhtiön perustamiseen liittyvät päätökset on nyt kaikissa osakasyhtiöissä tehty. Järjestelyssä siirretään kunkin osakasyhtiön sähkönmyynti ja sitä tukevien palvelujen liiketoiminta uuteen perustettavaan yhtiöön. Asiakkailleen yhtiö pystyy tarjoamaan jatkossa monipuolisempia ja kilpailukykyisempiä palveluja ja pitämään suuremman volyymin ansiosta myös sähkön hinnan kilpailukykyisenä.

 

Uuden yhtiön palveluita kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa

Aloittaessaan uudella yhtiöllä on noin 250.000 asiakasta ja voimakas valtakunnallinen kasvutavoite. Sähkön kuluttaja- ja yritysmyynnin lisäksi uuden yhtiön palvelut kattavat esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmät, kysynnänjousto- ja salkunhallintapalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä erilaiset digitaaliset palvelut. Osakasyhtiöiden muut liiketoiminnot, kuten sähkönsiirto ja -tuotanto sekä lämpö-, vesi- ja kaasuliiketoiminta jatkuvat entisellään. Osakasyhtiöiden nykyisten sähkönmyynnin asiakkaiden sopimukset siirtyvät uuden yhtiön nimiin ja jatkuvat entisin ehdoin.

”Tavoitteenamme on asiakkaidemme parempi tunteminen ja sitä kohti lähdemme jo nyt. Lähestymme nykyisiä asiakkaita ja kutsumme heitä mukaan uuden yhtiön kehittämiseen, kuten esimerkiksi valtakunnallisen asiakasohjelman kehitystyöhön, jo ennen toiminnan aloittamista. Tämä toimintamalli jatkuu sitten uudessa yhtiössäkin”, projektinjohtaja Juha Keski-Karhu kertoo. 

Jyväskylän Energian asiakkaat saavat lähiviikkoina verkkosivujemme, sosiaalisen median kanaviemme sekä sähköpostiuutiskirjeen kautta tarkempaa tietoa mahdollisuudesta osallistua uuden yhtiön kehittämiseen. 

 

Uusia osakkaita haetaan aktiivisesti

Yhtiöt ovat mukana innostavassa kasvuprojektissa:

”Uuden yhtiön valmistelu yhteisessä projektissa on ollut kaikille haastava ja mielenkiintoinen tilanne. Henkilöstöä jokaisesta yhtiöstä on osallistunut projektiin ja innostus yhteistyöstä, uuden luomisesta ja kilpailukyvyn vahvistamisesta on ollut silminnähtävää”, Keski-Karhu kertoo.

Voimakas valtakunnallinen kasvu on uuden yhtiön keskeinen tavoite ja uusia kotimaisia osakkaita tai muita yritysjärjestelyjä haetaan aktiivisesti.

”Toivomme löytävämme uusia kumppaneita edelleen ja kyllä kiinnostusta vaikuttaisi olevankin”, Keski-Karhu lisää.

 

Lisätietoja:

Jyväskylän Energian asiakaspalvelu p. 014 366 4010 / ma-su, 24h
Myyntipäällikkö Tero Vänttilä, tero.vanttila (at) jenergia.fi, p. 0400 373 189

 

Kuva: Jyväskylän Energia/Tomi Tuuliranta