Ota yhteyttä

Sähköautojen latausLataushybridien ja täyssähköautojen määrä on kasvussa. Taloyhtiöt tarvitsevat yhteiset pelisäännöt siitä, kuinka yhtiöön tulevien sähköautojen lataus järjestetään. JE:ltä löytyy niin asiantuntemusta suunnitteluun kuin ratkaisuehdotuksia latauspisteiden järjestämisestä.

Ennakoi tulevaa


Yksi selvitettävistä asioista on tarvittavien latauspisteiden määrä nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi on arvioitava kiinteistön sisäverkon ja sähköliittymän riittävyys ja kunto sekä se, kuinka monta latauspistettä voidaan rakentaa ilman muutoksia nykyiseen sähköjärjestelmään.

Mitoitusta suunniteltaessa kaikkien sähköautojen oletetaan olevan latauksessa yhtä aikaa. Siksi virtapiirin pitää kestää kaikkien latauspisteiden samanaikainen kuormitus. Vaihtoehtoisesti virtapiirissä pitää olla kuormituksen valvonta.

Yhtiökokous koolle


Latauspisteasia kannattaa nostaa esiin yhtiökokouksessa ja miettiä taloyhtiön kanta valmiiksi. Nykyinen laki mahdollistaa, että yhtiökokous voi valtuuttaa hallituksen antamaan luvan niille, jotka haluavat rakentaa yksittäisen latauspisteen omalla kustannuksellaan. Valtuutuksessa on kuitenkin otettava huomioon kiinteistön sähköjärjestelmän kapasiteetista aiheutuvat rajoitukset. Yhtiökokouksessa on viisasta sopia myös kustannustenjako sellaisessa tapauksessa, jossa osakkaiden omalla kustannuksellaan rakentamien latauspisteiden rakentaminen vaatii muutoksia kiinteistön sähköjärjestelmään.

Jotta varmistetaan yhdenvertainen kohtelu, kaikilta taloyhtiön osakkailta on kysyttävä halukkuutta latauspisteen rakentamiseen. Osakasvähemmistö voi myös saada koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jos se omistaa vähintään 10 prosenttia yhtiöstä.

Mainio Parkkipaikka -kartoitus


Kartoituksessa selvitämme taloyhtiönne nykyisen tilanteen ja tulevaisuuden tarpeet autojen lämmityksessä sekä sähköautojen latauksessa. Tarkastamme sähkökapasiteetin riittävyyden ja annamme tarvittavat toimenpide-suositukset. Laadimme kartoituskäynnistä raportin, jonka toimitamme taloyhtiöllenne sähköisenä sekä paperisena versiona. Keskustelemme raportin tulokset kanssanne läpi ja annamme ehdotuksen jatkotoimista.

Tilaa kartoitus tai kysy lisää!


Tilaa Mainio Parkkipaikka -kartoitus taloyhtiöösi hintaan 249 € alv. 0%. Alla olevalla lomakkeella on mahdollista jättää myös yhteydenottopyyntö, jos kaipaatte taloyhtiössänne lisätietoa kartoituksesta ennen tilauspäätöksen tekemistä.

Etunimi*
Sukunimi*
Lähiosoite*
Postinumero*
Postitoimipaikka*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*
Taloyhtiön nimi*
Taloyhtiön osoite*
Valitse seuraavista vaihtoehdoista*

 

Tutustu tästä Motivan oppaaseen Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon

 

 

Teemu Brandt
Asiakaspäällikkö

Yhteystiedot:
Puh. 040 754 1677
PL 4, 40101 Jyväskylä
Kivääritehtaankatu 6 C, 2. krs
etunimi.sukunimi@jenergia.fi
Ilkka Mustonen
Asiakaspäällikkö

Yhteystiedot:
Puh. 040 669 2363
PL 4, 40101 Jyväskylä
Kivääritehtaankatu 6 C, 2. krs
etunimi.sukunimi@jenergia.fi