Ota yhteyttä

Lämmin vesi ja vedenkulutus

 

Suihkut ja hanat

Vedenkulutuksen jakautuminen               

 

Suihkut ja hanat

Vedenkulutuksen jakautuminenKannattaa suosia vettä säästäviä suihkupäitä ja hanoja. Vettä säästävä suihkupää voi leikata lähes 50 prosenttia veden kulutuksesta. Suositusvirtaama on hanoissa enintään 6 litraa minuutissa ja suihkussa 12 litraa minuutissa. Virtaaman voi tarkistaa litran mitalla. Hanan alla sen pitäisi täyttyä 10 sekunnissa ja suihkussa 5 sekunnissa. Muistathan myös, että viiden minuutin lämmin suihku kuluttaa yhtä paljon energiaa kuin jääkaappi kahdessa vuorokaudessa. 

 WC-istuimen vuoto

 

Wc-istuimen vuoto


Vuotava WC-istuin on tavallinen mutta huomaamaton tuhlari. Pienestäkin vuodosta voi kertyä vuodessa tuhansien litrojen kulutus. Vuoto paljastuu, kun WC-istuimen sisäosan takimmaiseen, pystysuoraan seinämään laittaa palan WC-paperia. Jos istuimessa on vuoto, paperi alkaa kostua. Vuoto johtuu yleensä vesisäiliön sisällä olevan venttiilin tiivisteen hapertumisesta tai tiivisteen väliin kulkeutuneista roskista. Tiivisteet olisi hyvä vaihtaa vähintään 10 vuoden välein.

 

 

 

Vesivaraajan lämpötila

 

Mitä korkeampi vesivaraajan lämpötila, sitä pidemmäksi aikaa kerrallaan saadaan lämmintä vettä suihkuihin ja hanoihin. Jos lämmin vesi riittää normaaliin käyttöön, vesivaraajan lämpötilan voi laskea esimerkiksi 60 asteeseen. Lämpötila on silloin paras mahdollinen, kun lämmintä vettä riittää juuri ja juuri tarpeeksi. Jos joskus esimerkiksi saunojia on normaalia enemmän, varaajan lämpötilaa voi väliaikaisesti nostaa. 

Asun omakotitalossa