Ota yhteyttä

Kevään tukikohteet valittu

17.5.2017

Jyväskylän Energia tukee erilaisia yleishyödyllisiä organisaatioita sekä muita tärkeäksi katsomiaan kohteita kahdesti vuodessa. Keväällä 2017 tuettavaksi valikoituivat muun muassa Mankolan koulun kasvihuone, StarT-hanke, sotaveteraanit sekä useampi urheilu- ja liikuntataho.

Yksi tämän kevään tukikohteista oli kestävää kehitystä edistävä ja uudenlaista oppimista vahvistava Mankolan koulun kasvihuone-hanke, jonka toimintaan voi tutustua myös kasvihuoneen omassa blogissa.

- Mankolan yhtenäiskoulun arvopohjaan kuuluu ympäristöstä huolehtiminen. Tätä toteutetaan muun muassa ympärivuotisen 120m²:n kasvihuoneen ja sitä ympäröivän hyötypuutarhan tarjoamin mahdollisuuksin. Kasvihuone ja hyötypuutarha ovat toimineet jo neljä lukuvuotta ja toimintaan on alusta saakka osallistettu oppilaita. Tästä työstä olemme saaneet mm. OKKA-säätiön kestävän kehityksen edistämisestä palkinnon. Erilainen oppimisympäristömme on saanut tunnustusta myös tullessaan valituksi yhdeksi Suomen sadasta kouluinnovaatiosta, kertoo hankevastaava, biologian lehtori Sanna Penttinen.

Jyväskylän Energian myöntämällä tukisummalla parannetaan kasvihuoneen tekniikkaa.

- Tällä hetkellä kaikki arkityöt hoidetaan käsivoimin. Hankerahalla voimme toteuttaa esimerkiksi kastelujärjestelmän talvipuutarhaan, iloitsee Penttinen.

Tukea myös monialaiselle projektioppimiselle

Tukikohteiden joukkoon pääsi niin ikään LUMA-keskus Suomen valtakunnallinen StarT-hanke, jonka avulla on tehty ja tullaan tekemään paljon työtä monialaisen, yhteisöllisen ja ilmiöpohjaisen projektioppimisen saralla ympäri Suomen. Jyväskylässä projektioppimisen saloihin tutustuttiin Jyväskylän StarT-aluefestareilla maaliskuussa.

StarT-hankkeen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hankkeeseen on kutsuttu mukaan oppimisyhteisöjä myös ulkomailta. Hankkeen sivuilla kerrotaan seuraavaa: "StarT tuo esiin tulevaisuuden mahdollisuuksia ja nostaa yhteisöllisyyttä Suomessa. Se luo positiivista henkeä sekä uskoa Suomen hyvään tulevaisuuteen. StarT -hanke kunnioittaa myös edellisten sukupolvien perinteitä ja osaamista tuoden esille suomalaisia osaajia, yrityksiä ja innovaatioita." Tällainen hanke oli JE:n mielestä myös loistava tukikohde, etenkin Suomi100 -vuonna.

Kaikki kevään 2017 tukikohteet ovat:

- Jyväskylän Kansanmusiikkiyhdistys ry / Pelimannitalo
- JTeam - kolmen nuoren maajoukkuetason yleisurheilijan tiimi
- 312 Racing Team (enduro) / Lukas Kuhmonen
- JyväsLentis ry
- Laukaan Urheilijat / Hiihtojaosto
- Rintamaveteraaniliiton liittopäivät 06/2017 Peurungassa
- Jyväskylän Liitokiekkoilijat (frisbeegolf)
- JPS-Juniorit ry
- Jyväskylä - Hyvä kylä liikkua yhdessä -tapahtuma Kankaalla 25.3.(järj. HyvinMonena -osuuskunta)
- Illusion Valentine -joukkuevoimistelujoukkue
- Mankolan koulun kasvihuone-hanke
- StarT - monialaisen ja ilmiöpohjaisen projektioppimisen hanke
- JPS edustusjoukkue (jalkapallo)

 

Lisätietoa yhteistyökumppanuuksistamme sekä tukikohteista löytyy täältä. Hakemuksia voi lähettää samalta sivulta löytyvällä lomakkeella (yhteistyökumppanuuden hakulomake).